torstai 27. marraskuuta 2014

Syksy Hollannissa 2014


Shipholin lentokentällä


Lensimme 22.9.2014 Kajaanista Helsinkiin aamupäivän lentokoneella. Esikoinen oli meitä
Helsinki-Vantaalla vastassa ja vei meidät raivintolaan lounaalle. Paluumatkalla takaisin lentokentälle tutustuimme kauniiseen vanhaanVantaa International Christian Fellowship kirkkoon. Minulla heräsi ajatus onkohan jotain tulossa ; )

Vantaa International Christian Fellowship


Jatkoimme iltapäivällä Helsingistä Amsterdamiin. Meitä oli vastassa Petzen poika Tarmo, joka vei meidät kotiin. Tuntui ihanalta olla taas Hollannissa.



Tarmo vastassa lentokentällä


23.09.2014 Asetuimme taloksi. Tarmo oli siivonnut koko huushollin puhtaaksi vain jääkaappi tarvitsi täydennystä. Iltapäivällä lähdimme ostoksilla.


De Winkelhoff

Kotimatkalla tapasimme ystävämme Jan Maarten ja Jacinthan. Menimme heidän kanssaan lähipubiin tervetuliaislasillisella ja sovimme seuraavasta tapaamisestamme, paikallisten taiteilijoiden syystaidenäyttelyn avajaisissa .


Jacintha ja Petze

24.09.2014 Lähdimme Haarlemiin. Kävimme lataamassa Ov Chip-korttimme. Poikkesimme ihastelemassa Butter Marketin kirpputoritarjontaa. Jututin vanhaa ystävääni torikauppiasta, jolta pruukaan joka vuosi ostaa jotain nukketalomaailmaani. Kirpputoritapahtuma oli viimeisiä tälle vuodelle. En tehnyt kauppoja, mutta lupasin palata asiaan ensi keväänä.

25.09.2014 Haarlemiin on mieleisemme ostosparatiisi ja lähdimme ostamaan lahjaa Sinaralle. Olimme näet sopineet tapaamisen Petzen tyttären kotiin, jossa tapaamme ensikertaa Petzen lapsenlapsenlapsen, pienen ihastuttavan Sinaran. Olimme tehneet samalle reissulle treffit  ystäviemme Dickin ja Tonnyn kanssa. Ilta meni riemukkaasti näiden valloittavien ystäviemme seurassa.

Petze, Dick, minä ja Tonny

26.09.2014 Pidimme lepopäivän. Olin ottanut mukaani Korven lainastosta kolme Arto Paasilinnan kirjaa. Aloin lukemaan ensimmäistä niistä, Kymmentä Riivinrautaa. Sukkapuikotkin olin kaivanut kamarin piirongin laatikosta ja sukkaprojekti käynnistyi. Haarlemin kirjakirpputorilta Petze löysi kirjan, joka kertoi Emma Wilhelminasta Hollannin kuninkaan Wilhelm lll:n toisesta vaimosta.


Day off

27.09.2014 Matkasimme juhlatamineisiin pyntättynä Zandvoortiin Bertin syntymäpäiville. Aurinko paistoi kauniisti ja lämmitti kun kävelimme pitkin Zandvoortin hiekkarannan kävelykatuja kohti Bertin ja Marcellen kaunista kotia. Juhlat olivat upeat, puutarhaan oli kerääntynyt Bertin työkavereita Duch National Oopperasta sekä läheisiä ystäviä ja sukulaisia. Tunnelma oli välitön ja me vieraat viihdyimme paremmin kuin hyvin aina yötunneille asti.


Zandvoortin ostoskatu
Petze ja Bert

Erna ja minä
Kim pikku apurinsa kanssa tarjoilemassa

Tarjottavat olivat suussa sulavan ihania, viinit hyviä.




Lauantaina 28.09.2014 Tarmo vei meidät autollaan sisarensa Katinkan kotiin. Matka kesti kauan vaikka välimatka oli lyhyt. Lauantaisin hollantilaisilla on jos jonkinlaisia juoksutapahtumia ja maantiet ovat osin suljette autoliikenteeltä joten jouduimme kiertelemään pitemmän kautta. Sinara valloitti heti meidän sydämemme. Kaunis, hymyileä ja rauhallinen pienokainen. Söimme thaimaalaisen päivällisen, jonka Suphattra Sinaran äiti oli valmistanut.



Isoisoisän sylissä

Minäkin pääsin hypistelemaan 

Petze, Katinka, Sinara, Bas ja Suphattra

29.9.2014 Matkustimme Hoornin kaupunkiin IJsselmeerin rannalla, 35 kilometriä Amsterdamista pohjoiseen. Tapasimme Petzen vanhan ystävän Charlien, jota Petze ei ollut tavannut vuosiin. Vietimme päivän vieraanvaraisten ystäviemme luona. Tutustuimme Charlien Bamboe Informatiecentrum Nederland BV yritykseen. Bambujen kasvattamiseen ja jalostamiseen erilaisiin käyttötarkoituksiin.


Charley ja Petze

Bambukujalla

Bambujen varjossa

Jolanda, Henny, Charley, Petze ja minä päivällisellä
 
Söimme ennen kotimatkaa maukkaan päivällisen, jonka Henny oli valmistanut, pyysin häneltä myöhemmin sähköpostin välityksellä ruoan reseptin, jonka Henny lähettikin minulle.  Pitää kokeilla oli se niin hyvää. Kiitos ystävät upeasta päivästä kanssanne.


Kyllä kelpaa
30.09.2014 Ohjemamme oli tiivistä, mutta välipäivät otimme rennosti ja rauhoituimme. Säät suosivat ja aurinko helli. Iltaisin meillä oli nenät kiinni kirjoissa, sudokoissa, sanaristikoissa. Välillä kudoin sukkia ja pipoja ja tietenkin pidin yhteyttä netin välityksellä kotosuomeen.


Syyskuu jäi taakse ja edessä oli Hollannin historian lämpimin lokakuu ; )

Siitä myöhemmin.

Mandi 27.11.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eheytymisen vuosi 2023

Vuosi 2023 aloitti uuden elämänvaiheen. Olin parantunut, mutta lääkkeiden lopettaminen aiheutti tunnemyrskyn ilon ja masennuksen vuoristorad...