maanantai 14. tammikuuta 2019

Tammikuu 2019.

Sain joululahjaksi hemmoittelulahjoja. Tilasin triggerpoint-hieronnan, jalkahoidon ja kampaajan. Ilmottauduin keramiikkakurssille ja aloitin viime maanantaina pitkään suunnittelemani Tivolin teon savesta. Maailmanpyörän osat jo osittain tehty.

Tivolia konkreettisesti sain kokea kaksi päivää triggerpoin-hoidon jälkeen kun olkapäitteni jäykkyys laukaistiin. Kävelin pitkin seiniä, huippasi ja keinutti. Tokihan tiesin, että jotain sivuoireita tulee, muuten hoito ei olisi tehokas. Jatkan hoitoja selkäni hyvinvoinnin vuoksi, sivuoireista huolimatta. Oen aloittanut myös aamuvoimistelut lannepohjan lihasten vahvistamiseksi.

Ihmisen keho on kuin laboratorio. Kokeilujen kautta löytyy hyvä olo. Glucosaminin otto ennen nukkumaan menoa poisti vatsan turvotuksen ja laktoosioireet illalta ja vatsa toimii hyvin aamulla. Solakka hyvä olo koko päivän.

Selkä on tietty problemaattisempi, mutta yöllä vatsallani nukkuminen ja aamulla voimistelu poistaa selän kivut. Päivällä unohdan selkäongelmat ja touhuilen kunnes illalla väsähdän ja mietin miksi selkä vihoittelee, no, tietty syykin muistuu mieleen esim. lumenluonti mökkipoluita.

Mökin olen siivonnut joulusta ja katkaissut lämmöt. Helmi-maaliskuussa aloitan mökin laiturilla auringonpalvonnan. Kaakaota ja sokerimunkki tai kanelipulla korissa, mikä sen ihanampaa picknik-nautintoa, samalla kun bongailee järven jäällä ohihiihtäviä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eheytymisen vuosi 2023

Vuosi 2023 aloitti uuden elämänvaiheen. Olin parantunut, mutta lääkkeiden lopettaminen aiheutti tunnemyrskyn ilon ja masennuksen vuoristorad...